Útdíj-Megkezdődött a hitelkérelmek befogadása

Az ÁAK Zrt.-nél regisztrált kkv-k az általuk üzemeltetett, útdíjfizetésre kötelezett gépjárművekre járművenként max 1 millió forintos forgóeszközhitelt igényelhetnek az Útdíj Hitelprogram keretében.

 

A KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. közleménye szerint a konstrukció segít áthidalni az úthasználat előtt fizetendő útdíj, és az akár 90 nappal később befolyó fuvardíj megérkezéséig tartó, likviditási nehézségeket okozó időszakot.

A hitel kizárólag az útdíj finanszírozására használható fel. A KAVOSZ az ügyfél megbízása szerinti összeget a hitelből átutalja a fuvarozó ÁAK-nál nyilvántartott folyószámlájára, ezzel feltöltve annak egyenlegét - közölte a KAVOSZ.

A hitelhez olyan devizabelföldi mikro-, kis- és középvállalkozások juthatnak hozzá, amelyeknek nincs lejárt hitel- és köztartozásuk, megfelelnek a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek, nem állnak csőd-, felszámolási vagy egyéb megszüntetésre irányuló eljárás alatt, nem számítanak tartósan veszteségesnek, valamint megfelelnek az Útdíj Hitelprogram egyéb feltételeinek.

A hitelkonstrukcióhoz az állam 4 százalékos kamattámogatást biztosít, így a vállalkozások által fizetendő nettó kamat egyhavi Bubor plusz 1,5 százalék, jelenleg 5,5 százalék.

A hitel futamideje egy év, amely a futamidő végén meghosszabbítható. A hitel fedezetéül az állam 80 százalékos készfizető kezességvállalásán túl a hitelösszeg 20 százaléka, valamint három havi kamat együttes összegével megegyező mértékű óvadék szolgál, ez utóbbi akár a hitelkeret terhére is elhelyezhető az ügyfél által választott pénzintézetnél - közölte a KAVOSZ.

A fuvarozó vállalkozások az igényléseket az ország több mint 70 pontján; a KAVOSZ, a VOSZ és a területi kereskedelmi és iparkamarák regisztráló irodáiban nyújthatják be.

Forrás: http://hir6.hu