Útdíj hitelprogram

Támogatás az útdíjfizetési kötelezettség finanszírozására

Megkezdte az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos útdíj finanszírozását szolgáló útdíj-hitelkérelmek befogadását a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-nél regisztrált kis- és középvállalkozások az általuk üzemeltett, útdíjfizetésre kötelezett gépjárművekre járművenként maximum 1 millió forintos, rulírozó jellegű forgóeszközhitelt igényelhetnek az Útdíj Hitelprogram keretében.

A hitel kizárólag az útdíj finanszírozására használható fel. A KAVOSZ az ügyfél megbízása szerinti összeget a hitelből átutalja a fuvarozó ÁAK-nál nyilvántartott folyószámlájára, ezzel feltöltve annak egyenlegét.

A konstrukcióhoz olyan devizabelföldi mikro-, kis- és középvállalkozások juthatnak hozzá, amelyeknek nincs lejárt hitel- és köztartozásuk, megfelelnek a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek, nem állnak csőd-, felszámolási vagy egyéb megszüntetésre irányuló eljárás alatt, nem számítanak tartósan veszteségesnek. A hitelkonstrukcióhoz az állam 4 százalékos kamattámogatást nyújt.

A hitel futamideje egy év, amely a futamidő végén meghosszabbítható. A hitel fedezetéül az állam 80 százalékos készfizető kezességvállalásán túl a hitelösszeg 20 százaléka, valamint három havi kamat együttes összegével megegyező óvadék szolgál – közölte a KAVOSZ. A fuvarozó vállalkozások az igényléseket az ország több mint 70 pontján; a KAVOSZ, a VOSZ és a területi kereskedelmi és iparkamarák regisztráló irodáiban nyújthatják be.

A KAVOSZ honlapján tájékozódhatnak az útdíj hitel igényléséhez szükséges dokumentumokról. Az üzletszabályzat és az általános szerződési feltételek pedig itt tekinthetők meg.