Rólunk mondták

„Számos, a járművek földrajzi követésén túlmutató flottamenedzsment funkciót is ellát a Szemerey Transport GPS flottakövető rendszere. Az FMCG szektorban piacvezető szállítmányozó cég igényeihez igazított megoldás segítségével a vállalkozás eleget tud tenni a megrendelői elvárásoknak, miközben a kontrollt nagymértékben növelni tudta autói felett.”

„A bevezetést követően a korábbi nyilvántartás egyszerűsödött és pontosabb lett. A papír alapú kimutatásokat, menetleveleket nem kell feldolgozni. A munkautalványok kiadása, ellenőrzése is egyszerűbb lett a rendszerrel, illetve a járművek üzemanyag elszámolása, tankolási szelvényeinek feldolgozása is teljesen elektronikussá vált.

Az általuk elért üzemanyag megtakarítás az új rendszer bevezetése utáni első időszakban 11 %. Ez látszólag elmarad a korábban hangoztatott 20-30 százalék közti értéktől, de ne felejtsük el, hogy a flotta közben 19 százalékkal bővült, és így ez az eredmény már jelentős. Annál is inkább így van, mert 1 % üzemanyag körülbelül 10 ezer liternek felel meg.” 300 Ft-os üzemanyagárral számolva 33 millió Ft megtakarítás évente. „

„A közműszolgáltatók körében még mindig elterjedt az a szemlélet, hogy szolgáltassunk, mindegy, mibe kerül, hány kilométert kell hozzá megtenni, valaki majd úgyis kifizeti.

De a liberalizálódó, válsággal terhelt piacon nem mindegy, hogy ki. Nem mindegy, hogy egy adott, távoli helyszín beilleszthető egy már meglévő munkamenetbe, vagy külön kiszállást igényel. A különbség adott esetben egyetlen munkán is több ezres nagyságrendű lehet. A flottafelügyelettel egy olyan rendszer áll üzembe, ahol ezt a pénzügyi felelősséget közelebb hozhatjuk azokhoz a munkatársakhoz, vezetőkhöz, akik egyébként is viselni kénytelenek azt.”

„Miután alapvetően a gépjárművezetők, a jármű használói tudják, hogy folyamatos kontroll alatt állnak, a járművek munkaidőben vagy munkaidőn kívüli magáncélú használata szinte automatikusan lecsökkent. Ugyanakkor sajnos nagyobb speciális járműveknél, munkagépeknél előfordulnak olyan visszaélések, amikor a járművezetők az üzemanyagot más célokra használják, ám az ilyen esetek megelőzésére is alkalmas a rendszer.

– Munkagépekbe is beépítették ezeket az eszközöket?

– Természetesen, és ezekben az esetekben nemcsak a flottakövetést oldottuk meg, hanem miután több érzékelő van felszerelve, ezeken a járműveken online üzemanyag szintmérést is folyamatosan végezhetünk, és figyelhetjük a segédberendezések valóságos működését is. De az üzemóra naplókat is ennek a rendszernek a segítségével állítjuk elő.„

„A jelenleg 155-re növekedett gépparkunkat a Webbase rendszer jól ki tudja szolgálni, legyen szó a járművek műholdas követéséről, sofőrazonosításról, vagy akár az elektronikus menetlevél készítésről (papír alapú menetlevelek is készülnek, de ennek teljes kiváltása jelenleg folyamatban van. Addig viszont ellenőrzésre kiváló az EasyGo.)

Tehát a sofőrök ellenőrizhetősége, a gyorshajtások, és egyéb kihágások is jól kiszűrhetők, ellenőrizhetők. A rendszernek és egyéb intézkedésnek köszönhetően az üzemanyaggal kapcsolatos visszaélések, megszűntek.”

„Az apróbb egyedi fejlesztési igényeket is meg tudták számunkra oldani, úgy mint pl. a számlázási rendszer optimalizálása. Megnéztük más cégek szoftvereit is, de a többiek bemutatkozó demo szoftvere elég bonyolult tűnt, viszont a Secret Controllé megtetszett. A számításaink bejöttek, az elvárásainknak megfelelően.„

„A beruházás kb. 8 hónap alatt megtérült. Az útvonalaink nagyjából eddig is optimálisan voltak beállítva, de a kontroll nekünk igazán sokat segített.

A flottakövető rendszer hatására a javult a sofőrök vezetési stílusa, megszűntek az üzemanyaggal való visszaélési lehetőségek, és a szervizelési költségek terén is csökkenést tapasztaltunk. Amennyiben bármilyen kérdésünk merült fel a flottakövető szolgáltatással kapcsolatban, a Secret Control diszpécserszolgálata is mindig készséggel és azonnal rendelkezésünkre állt."

„A rendszer abszolút beváltotta a reményeinket és további fejlesztésekben gondolkozunk. A Secret Control GPS szolgáltatásai hathatós segítséget nyújtanak a munka morál megváltozásában is.”

„Társaságunknak ez a befektetés rövid idő alatt megtérült, és hozta az elvárt eredményeket. A Secret Controllal való együttműködés a vállalaton belül egy szemléletváltást hozott magával.”