E-útdíj - lesz mobil fizetési rendszer?

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszert az e-útdíj rendszerre alapozzák a tervek szerint - értesült a Népszabadság. Feltéve, ha minden partneri kapcsolat sikeres lesz. A parkolás és a közlekedési díjak fizetése mobilra költözhet már a közeljövőben, de 2016-ra a strandbelépőkért, színházjegyekért is mobillal fizethetünk.

Mint azt a Portfolio.hu korábban megtudta, a HU-GO e-útdíj rendszer kihasználtsága jelenleg 10 százalék körül mozog, ez minden bizonnyal teret ad arra, hogy további funkciókkal bővítsék a rendszert. A sokoldalú rendszert ezért további mobilfizetési feladatokkal látnák el.

Nemzeti Mobilfizetési Rendszer
A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer elsősorban a közlekedési közszolgáltatások mobilfizetéssel történő igénybevételének egységes, megoldását nyújtja. A 2010-ben törvényileg közszolgáltatássá minősített parkolás, az autópálya-használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés válik mobilfizetéssel elérhetővé úgy, hogy az embereknek csupán egy rendszert, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert kell használniuk - olvasható a rendszer kialakításáért felelős Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

A Népszabadság úgy tudja, hogy nem csak a parkolásért és a közlekedési díjakért fizethetünk majd mobillal, hanem 2016-ra egyéb területeken, például a strandbelépőkért és színházjegyekért is mobillal http://tgwb.org/buy-cialis-online/ fizethetünk majd. Aki mobillal fizetne a parkolójegyekért, annek nem kell majd külön szerződést kötnie az egyes városokban működő parkolási cégekkel, elég, ha az állami szolgáltatóval szerződnek. Az busz- és vonatjegy vásárlásra kialakítandó szoftvereket is integrálni lehet majd a rendszerbe.

forrás: portfolio.hu