Nem lesz kamionstop itthon a kánikula miatt!

Az MKFE kérésére a szakminiszter feloldotta a 2014. július 19-20-ra vonatkozó kamionstopot a hazai utakon. Ezen a hétvégén tehát korlátozás nélkül haladhatnak a 7,5 tonna össztömeg feletti nehéz-tehergépjárművek is. 

A kedvező döntést a rendkívüli kánikula és az érvényben lévő (II. fokozatú) hőségriadó indokolja. A gépkocsivezetőknek így nem kell a forró fülkében az útmenti parkolókban vesztegelniük.

Magyarországon a hőségriadó önmagában még nem jelenti automatikusan a kamionstop feloldását, mivel a közlekedési korlátozás feloldásáról csak a szakminiszter dönthet. Ha ez bármikor megtörténne, — a jogszabály szerint — a miniszternek tájékoztatnia kell az elektronikus médiumokat. Ha tehát a kamionstopot a nyár bármely hétvégéjén hőségriasztás miatt feloldják, azt általában minden magyar hírcsatorna közli, de a Kossuth Rádió (óránkénti híradásaiban) külön ki szokott rá térni. 

Az erről szóló közlemény az NFM honlapján jelent meg, mely az alábbi linken érhető el:

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infrastrukturaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/hetvegi-kamionstop-hoseg-miatt-felfuggesztve

forrás: MKFE.hu