Közlekedési hírek

Szerda reggel hat órától fokozott készenlétben állnak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei, hogy ha kell, azonnal megkezdhessék a síkosságmentesítést havazás esetén.

Németországban évente nagyjából 100 euró (mintegy 30 ezer

forint) lehet a külföldi autósokat terhelő autópályadíj, fizetni várhatóan 2015-től kell majd. Alexander Dobrindt közlekedési miniszter a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak elmondta, hogy a tárcánál a matricás rendszer bevezetésén gondolkodnak, és 2014-ben nyújtják be az autópályadíjról szóló törvényjavaslatot a parlamentnek.

A legfontosabb, amit megtehet, hogy amint a hőmérséklet +7 Celsius-fok alá süllyed, téli abroncsot használ. A nyári gumi abroncsok ennél hidegebb időben nem biztosítanak megfelelő tapadást. További tanácsok...

közlekedési korlátozások

2014 januárjában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása szombatonként 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként 22:00 óráig tart. A tilalom alól télen mentesülnek az EURO-3-as és annál magasabb besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik.

2013 szeptemberében Magyarországon a „kamionstop”, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozásai.

 

Az augusztus 20-ai állami ünnepi rendezvények miatt jövő hétfőn és kedden a fővárosban forgalomkorlátozásokra kell felkészülni - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

 

Közösségi közlekedéssel az ünnepi rendezvényekre – forgalmi változások Budapesten augusztus 19-20-án

Magyarországon a kamionstop, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása — mind belföldeseknek, mind pedig nemzetköziseknek — szombatonkén

Oldalak

Feliratkozás Közlekedési hírek csatornájára