Készültségben Budapest: jön a hó!

Szerda reggel hat órától fokozott készenlétben állnak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei, hogy ha kell, azonnal megkezdhessék a síkosságmentesítést havazás esetén.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ közleménye szerint hármas fokozatú készültséget rendeltek el, ugyanis cialis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező néhány napban Budapesten több hullámban is havazás várható, a csapadék mennyisége, intenzitása, valamint területi megoszlása még bizonytalan.

Az FKF Zrt. munkagépei első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést - közölték. Elsőként a hidakat, a felüljárókat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as és az M5-ös autópálya, illetve a 2-es, a 6-os, a 10-es, és a 11-es főközlekedési út fővárosi bevezető szakaszait, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, az autóbusz- és főközlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági here ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat tisztítják meg.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés - írták a közleményben.

forrás: hir24.hu