NÚSZ hírek

obu, fedélzeti egység

Egyre többen ismerik fel a fedélzeti eszközökön keresztüli útdíjbevallás előnyeit, az OBU-val fizetők aránya tavaly decemberre elérte a 47 százalékot – derül ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. összesítéséből. A külföldiek közül a románok fizetik a legtöbbet, őket a környező országok fuvarozói követik a sorban. Mind az e-útdíj, mind az e-matrica rendszere túlteljesítette a bevételi terveket – nyilatkozta a NÚSZ szóvivője az útdíjhírek.hu-nak.

útdíj, útdíj ellenőrzés, autópálya, e-útdíj, eútdíj

Az útdíjfizetést ellenőrző rendszer csaknem teljesen kiépült, a tervezett 101 kapu közül 99 elkészült. Az M6-os autópálya déli szektorában várhatóan tavasszal adják át az utolsó két fixkamerás pontot. Emellett száznál is több ellenőrző kocsi cirkál, amelyek egy meghatározott ütemezés szerint mindig változtatják a pozíciójukat.

útdíj

Karbantartás miatt szünetel az E-útdíj vasárnap hajnalban.

e-útdíj, útdíj

Az Állami Autópálya Kezelő tapasztalatai szerint az útdíjfizetésre kötelezettek gyorsan megtanulták a július elsején bevezetett új rendszer használatát. Mire érdemes odafigyelni?

hu-go, eútdíj, áak

Karbantartás miatt vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj-rendszer, az autópályakezelő ezért azt javasolja, hogy az érintettek elővételben vásároljanak jegyet.
 

Két hónap alatt 26 milliárd forint bevételt hozott az e-útdíjrendszer, az eddigi eredmények alapján tarthatónak tűnik a fél évre tervezett 75 milliárd forint - írja a Világgazdaság keddi számában.

eútdíj, áak, hu-go

Csaknem 19 milliárd forintot fizettek be eddig a fuvarozók.

A fuvarozók már felkészülhetnek a hiteligénylés benyújtására, azaz megkezdhetik a hitelkérelmek összeállítását.

A július 1-jén bevezetett HU-GO használatarányos elektronikus útdíjszedési rendszer lényegesen eltér a korábbi időarányos e-matricás díjfizetési rendszertől.

 

Fejlesztések a HU-GO útdíjfizetési rendszerben

Oldalak

Feliratkozás NÚSZ hírek csatornájára